Lagotti en vuurwerk

Geplaatst op zo 02 januari 2022 in Lagotto Romagnolo

Mag ik dan bij jou

Mag ik dan bij jou
Mag ik dan bij jou

Vuurwerkangst tips

tips voor honden met vuurwerkangst
Tips voor honden met vuurwerkangst

Ervaringen

TOP2000

Zet de TOP2000 met wat meer volume aan, om de vuurwerkknallen naar de achtergrond te drukken.

Veilige plek

Mela heeft haar eigen schuilkelder voor vuurwerk dagen. Wij maken een plek voor haar onder de Trap met mand en alles zodat ze zich veilig voelt. Erg genoeg dat dit nodig is maar ze gaf zelf de plek aan en wij zorgen dat ze haar holletje heeft tijdens oud op nieuw en ze is helemaal zen hierdoor

Advocaatje

Kreeg van mijn dierenarts toen het advies om hem een eierdopje advocaat te geven en moet eerlijk bekennen dat hielp hem door 12 uur heen. Sliep dan lekker door de alcohol.

Links

2022 - 2023

Reacties uit de besloten Lagotti Facebook groep

 • Nova vindt het ook allemaal prima terwijl Mette buiten wel bang is. Mette was het eerste jaar ook niet bang.
  • Die van ons was met 1 jaar ook niet bang. In de jaren daarna begon Teddy bang te worden, helemaal toen er in de zomer op een (vertrouwd) winkelplein enkele ballonnen werden geknald. Ze was toen zelfs bang voor het plein!
 • Onze Evy is ook bang, geschrokken in de zomer van een enorm vuurwerk. We zijn al een paar maanden aan het oefenen met YouTube en bij jachttraining met een pistool en het helpt wel iets. We hopen maar dat het hier een beetje rustig blijft met oud en nieuw
  • Harde vuurwerk knallen uit speakers wordt door onze Lagotto heel anders ervaren dan zachtere knallen op straat ( ze maalt niet om de harde knallen uit speakers )
 • Sinds Alfie 2 jaar oud was hij krijgt een zelf-gemaakte spelletjes doos met hersenwerk. Hij is nu 9 jaar en krijgt een doos nog steeds. Af en toe een geblaf maar heel bezig (ong 25 min) met de doos. Ook gevulde Kongs zit er nog in. Hij is vorig jaar ook met ons om 00:00 buiten geweest. Afleiding is de sleutel.
 • Mijn eerste Lagotto was de eerste 3 jaar niet bang. Daarna wel. Nu heb ik 2 Lagotto’s; de één is bang, de ander kijkt niet op of om. Zelfde opvoeding gehad, zó ontzettend verschillend. Zeg het maar…
  • Er is soms geen pijl op te trekken, angst is toch vooral een emotie een gevoel niet echt aangeleerd
 • Lucca is 3,5 en wij hebben hem nu 2 maanden. Bij de eerste pijlen met luide knallen begint hij te trillen en wil gelijk naar huis. 's Nachts ligt hij normaal beneden in gang in zijn mand maar sinds het vuurwerk ligt hij boven op de overloop... Hij mag nu ook niet meer los lopen...
 • Hier ook een bange Bear. Ze is geschrokken toen ze een half jaar oud was omdat een jongetje uit huis een rotje gooide wat voor ons terecht kwam. Sindsdien is het verknald. Wij geven haar CBD-olie. Beginnen al half november/begin december met opbouwen ervan. En elke knal die komt krijgt ze een snoepje, daar zijn we nu 3 jaar heeel consequent in en het lijkt te helpen. En op oudejaarsavond denk spelletjes en een bandage om haar lijfje, Hopen dat het snel voorbij is.
 • Wij vluchten zelfs uit Nederland. Hij is zo panisch maar ik moet wel zeggen dat hij sinds eind september aan de Zylkene zit en vanaf half oktober aan Bach bloesem speciaal voor hem samengesteld. De scherpe kantjes zijn er wat vanaf. Maar krijgt soms zelfs een epileptische aanval van al die angst die zich opstapelt in zijn lijf.
 • Onze Rixt is ook bang voor vuurwerk, nadat in de zomer op een camping snachts iemand lollig wilde zijn. Al een paar jaar nu aan de bachbloesum, speciaal voor haar samengesteld. Begin daar in november al mee. De scherpe kantjes gaan er af en het is hanteerbaar. Veel aandacht en afleiding. Sterkte voor alle lagotti de komende dagen!!
 • Onze Gino heeft al 14 jaar lang vuurwerk en onweer angst. Het valt ons op dat hij er dit jaar veel minder last van heeft doordat er een vuurwerk verbod is en hij een beetje doof wordt.
 • Ook wij ontvluchten al jaren ons dorp uit. Geknal al het hele jaar maar rond de kerst gaat het los. We zitten nu voor het 2e jaar in de ardennen. Heerlijke omgeving en geen geknal.
 • Wij zijn meteen 1e jaar gestart met vuurwerk training. Nooit problemen gehad. Als het dichtbij knalt vindt ze uiteraard niet leuk maar ik zelf ook niet. Verder slaapt ze overal doorheen.
 • Raff (9) was nooit bang tot zo'n 4 jaar geleden een grote cakebox net achter ons werd afgestoken. En ja, ik had gevraagd of ze even wilden wachten tot wij uit zicht waren maar helaas. Was trouwens op de 27e. Als ik nu met Raff buiten loop en er is ook maar één knal dan heeft hij maar één missie, zsm naar huis toe. In huis is hij wel tamelijk rustig. Hij kan er voor kiezen om bij ons te liggen of in z'n bench. We besteden er niet te veel aandacht aan. Hij krijgt een natuurlijk middel (daar beginnen we al eerder in de maand mee) voor enigzins rust. Spotify staat hier nu de hele dag aan. Er liggen genoeg balletjes, spelletjes en kauwstaven voor afleiding. Dit jaar zijn we samen op Texel bij mijn vader in Den Burg met de jaarwisseling. Voor het uitlaten zullen we veel het strand en bos opzoeken. Rondom de schapenboerderijen is er sowieso een vuurwerkverbod omdat de schapen nu drachtig zijn. Verder zal er in de wijk wel vuurwerk zijn maar niet zo veel als in de omgeving waar wij wonen. Onze zonen blijven thuis om te feesten.
 • De ene hond is de andere niet net zoals bij mensen, hier ook eentje kijkt niet op de andere gaat te keer als een gek. Ik duim dat het morgen niet te erg gaat worden, vorig jaar was een echte hel,voor de beestjes

Facebook

Vind alle reacties op de besloten Lagotti Facebook pagina

2021 - 2022

Huisjes in vuurwerkvrije omgeving

Facebook

Verzamelde linken van Facebook en Twitter, in geheel willekeurige volgorde.

Een beetje humor

vuurwerkvrije zone
Vuurwerkvrije zone
fly away air
Fly away air