Gezin vakantie idee: Koninklijke Allgäu in Beieren Duitsland

Geplaatst op do 18 oktober 2012 in Blog • bijgewerkt op vr 13 augustus 2021 • 5 min leestijd    

Als je op zoek bent naar een leuke vakantie bestemming voor een gezin, met veel variatie en niet te ver van Nederland, dan is de Koninklijke Allgäu, rond het plaatsje Füssen in het uiterste zuiden van Duitsland, tegen de Oostenrijkse grens aan een bezoek waard. Füssen ligt ongeveer 800 km van Utrecht en is nagenoeg helemaal via de snelweg te bereiken. Het is aan de noordkant omringt door een aantal meren, waaronder de Forggensee, Hopfensee en Weißensee en in het zuiden doemen de eerste Alpen bergen op. De bergen vormen hier duidelijk de natuurlijke grens tussen Duitsland en Oostenrijk, hetgeen heel mooi te zien is vanaf de Tegelberg. Füssen is ook het begin (of eind) punt van de 350 km lange beroemde romantische route (.pdf), kaart, download brochures, Nederlands en de romantische route op wikipedia. Het weer is iets beter dan in Nederland, maar net als bij ons is het er niet altijd zonnig.

Slot Neuschwanstein en Hogenschwangau

Het gebied is echter vooral bekend vanwege de sprookjesachtige paleizen Neuschwanstein en Hogenschwangau van de geliefde koning van Beieren. Zoek op internet naar één van beide paleizen en het resultaat is een overweldigend aantal verwijzingen..., hieronder alvast enkele van de vele verwijzingen:

Naast een bezoek aan paleis Neuschwanstein, moet men het paleis ook zeker aanschouwen vanaf de Marienbrucke. De brug bevindt zich 90 meter boven de stroom de Pöllat, vanaf de brug heeft men een sprookjesachtig aanblik op het paleis.

Leuk om te weten

  • Slot Neuschwanstein heeft als voorbeeld gediend voor het Doornroosje kasteel in het Disneypark in Californie.
  • De Nederlandse naam van het Harry Potter kasteel Zweinstein is afgeleid van slot Neuschwanstein. Hog (van Hogwarts) betekent zwijn...
  • Bouwpakket van slot Neuschweinstein
Neuschwanstein vanaf de Marienbrug
Het fantastische uitzicht op paleis Neuschwanstein vanaf de Marienbrug
Neuschwanstein in de winter
Neuschwanstein in de winter

Füssen

In de omgeving

Verblijf

Wij verbleven in Horn / Schwangau in het vakantiehuis Beimlenzer. De verhuurders zijn een wat ouder doch zeer vriendelijk echtpaar, de woning(en) zijn goed ingericht en gunstig gelegen ten opzichte van Füssen, kastelen in Schwangau, de Tegelberg, etc. De woningen zijn snel volgeboekt, in Horn worden veel vakantie woningen te huur aangeboden, dus zoek op internet naar andere woningen als Beimlenzer al is volgeboekt.

Tot besluit

Hopelijk heeft deze pagina voldoende informatie voor een leuke vakantie. Het is prettig vertoeven in deze omgeving, alles is goed geregeld en het is er schoon. Heb je ook nog één of meerdere tips laat dan een berichtje achter in het commentaar van deze pagina. Veel meer informatie kan verder worden gevonden met de verschillende internet zoek machines.