Ticket to Ride - Oekraïne

Geplaatst op za 27 mei 2023 in Blog

Ticket to Ride - Oekraïne is een erg leuke uitbreiding voor Ticket to Ride - Europa.

Routes

Sommige routes komen overeen met de echte, sommige zijn ontworpen voor de beste "speelbaarheid". Tunnels worden gebruikt in de Karpaten (tussen Lviv en Vorohta) en de Krim (rondom Simferopol). Passages met locomotieven zijn nodig voor overtochten met veerboten, en voor de grensovergangen: in de praktijk van het spoorvervoer is er een wisseling van locomotief aan de grens.

Regels

De kaart/het bord is ontworpen voor maximaal 4 spelers, idealiter - 3. Het spel wordt gespeeld volgens de regels van "Ticket to Ride - Europa", zonder toevoegingen. Met één uitzondering: dubbele routes mogen worden gebruikt in een spel met drie of vier spelers.

Complete set

  • 1 kaart van Oekraïne
  • 6 lange routes
  • 44 aanvullende routes

De treinkaarten, de treintjes en stations worden gebruikt uit de standaardset "Ticket to Ride - Europa".

Ticket to Ride - Oekraïne voorbeeld
Ticket to Ride - Oekraïne voorbeeld

Bestanden

Alle bestanden voor het board (4 bestanden in A3 formaat), de lange - en aanvullende routes (5 bestanden in A4 formaat) en de achterkant van de routes (1 bestand in A4 formaat) in PDF kunnen worden gedownload via de volgende forum post link. Dezelfde forum post maar dan vertaald naar het Nederlands.

Deze forum post verwijst door een pagina waar de bestanden kunnen worden gedownload. Klik op de knop "Ckaчatь вcë", om alle bestanden in 1 zip bestand te downloaden. Laat maar weten, als dit niet meer werkt of niet meer beschikbaar is.

Afdrukken

Ik heb de bestanden bij Printerette op 320 gram karton laten afdrukken. De route kaartjes dubbelzijdig af laten drukken!

Daarna moeten het bord en de route kaartjes worden gesneden, dit kan ook bij de Printerette worden gedaan. De kwaliteit van het spelbord en de route kaartjes is erg goed.

Alles bij elkaar waren de kosten voor het afdrukken iets meer dan €30 (dat is ten tijde dat dit artikel werd geschreven). Niet goedkoop, maar erg de moeite waard. Vooral de dubbelzijdige route kaartjes zijn erg fijn.

Het spel

Het bord speelt heel fijn. Het fijne aan dit bord is, dat de layout van het bord alle gebieden bevat die sinds 1991 aan Oekraïne toebehoren.

Zie ook

Ticket to Ride - Europa informatie